Kiptajine uit Essaouira

  • Geplaatst op
  • 0

Kiptajine uit Essaouira

Ben je op zoek naar een lekker gerecht uit Marokko? Probeer dan eens kiptajine uit Essaouira. Eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak. Het gerecht dien je op in een originele Marokkaanse tajine of in een mooie Marokkaanse schaal. 

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    4 kippenbouten;
    10 eieren;
    1 gesnipperde ui;
    1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
    1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
    2 tenen knoflook, fijngeperst;
    1 dessertlepel fijngehakte ingelegde citroen (of meer naar smaak);
    1 kaneelstokje;
    1 dessertlepel Ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel, Marokkaanse winkel);
    1/2-1 dessertlepel gemberpoeder;
    1/2-1 dessertlepel kurkuma;
    zout en peper naar smaak;
    2 eetlepels olijfolie.

Werkwijze

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in aan.
Voeg de in tweeën gesneden kippenbouten, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte ingelegde citroen, de specerijen en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.

Braad alles al omscheppend aan en giet er een groot glas water bij (zoveel dat de inhoud van de pan tot de helft onder staat).
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het gas laag.
Laat ongeveer 30-40 minuten koken.
Roer af en toe door. Voeg wat water toe wanneer dat nodig is.

Klop in een kom de eieren los met een beetje zout.

Giet de geklopte eieren over de kip en bouillon (de bouillon moet enigszins ingekookt zijn).
Zet het gas laag en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de eieren gestold zijn.

Schep alles in een tajine of op een mooie schaal en dien op met diverse salades en Marokkaans brood.

Eet smakelijk. 



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden